Hyppää sisältöön
Koulun edessä lasten piirtämä kyltti, jossa lukee kiitos kouluruoasta

Koulujen puhtaus- ja ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja keskittymään koulutyöhön.

Keittiöidemme ammattilaiset valmistavat ja tarjoavat maukkaan, monipuolisen ja ravitsevan aterian noin 6500 koululaiselle. Kouluruokailun tavoitteena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja terveyttä. Se myös kehittää maku- ja ruokatottumuksia. Monipuolinen ateriakokonaisuus on myös osa ruokakasvatusta.

Ruokailuhetki on muutakin kuin vain vatsan täyttämistä. Parhaimmillaan se antaa erinomaisen tilaisuuden opetella kauniita pöytätapoja, toisen huomioon ottamista ja yhdessä olemista. Kiireetön ruokahetki antaa mahdollisuuden nauttia ruuan mausta, tuoksusta ja päivän lepohetkestä.

Päivittäin on tarjolla maittava ja täysipainoinen ateria. Ateriakokonaisuuteen kuuluu lämmin ruoka, salaatti, salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Salaatit tarjotaan komponentteina.

Kouluateriat suunnitellaan niin, että ravitsemussuositukset toteutuvat. Täysipainoinen koululounas kattaa kolmasosan koululaisen päivän energiantarpeesta. Aterian täysipainoisuus riippuu viime kädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oppilaan toivotaan syövän kaikki aterian osat.

Maksullinen välipala

Yläkouluilla ja lukioissa on mahdollista nauttia terveellinen ja edullinen välipala. Välipalan tarkoitus on antaa energiaa iltapäivän opiskeluun. Tarjolla on muun muassa leipätuotteita, juomia ja hedelmiä.

Välipalat maksetaan välipalalipuilla. Lippuvihkoja voi ostaa keittiöltä. Maksu tapahtuu käteisellä. Lippuvihkossa on 20 kpl lippuja ja vihko maksaa 14,00 € (2022).

Puhtauspalvelut

Kouluissa työskentelevät puhtauden ammattilaiset siivoavat päivittäin yli 83 000 m2. Siivoojan tehtäviin kuuluu muun muassa lattioiden, kalusteiden ja tasopintojen puhtaanapito. Lattioiden hoito tehdään pääasiassa yhdistelmäkoneella. Kesäisin koulujen ollessa kiinni siivoojamme tekevät perussiivouksia. Perussiivouksessa tilat ja kalusteet puhdistetaan perusteellisesti, jotta koululaiset pääsevät aloittamaan lukuvuoden puhtaissa tiloissa.

Siivouksen avulla ylläpidetään ja hoidetaan rakennusten kuntoa ja luodaan turvalliset, terveelliset tilat koululaisille ja opiskelijoille. Pintojen puhtaus tukee myös sisäilman laatua.

Koulujen keittiöiden yhteystiedot