Hyppää sisältöön
ATP-mittari ja Hygicult näytepurkki.

Omavalvonta

Keittiön omavalvonta

Keittiöissämme on lakisääteinen omavalvontasuunnitelma, jota noudatamme ja toteutamme. Isoimmissa keittiöissä meillä on käytössä digitaalinen omavalvonta, jossa omavalvonnan kirjaukset tallentuvat suoraan pilvipalveluun. Valvontaviranomainen valvoo suunnitelman mukaista toimintaa tarkastuskäynneillä.

Terveystarkastajat julkaisevat tarkastuskäynnin tulokset Oiva-raportilla.

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan asiakkaan tietoon. Ruokasaleissa on nähtävillä Oiva-raportit. Raportissa arvioidaan yritysten elintarviketurvallisuutta hymynaamoin. Kun Oiva hymyilee, ovat asiat asiakkaan kannalta hyvin.

”Kun Oiva hymyilee, ovat asiat asiakkaan kannalta hyvin.”

Puhtauden omavalvonta

Siivouksen avulla ylläpidetään ja hoidetaan rakennusten kuntoa ja luodaan turvalliset, terveelliset tilat käyttäjille. Pintojen puhtaus tukee myös sisäilman laatua. Kokkolan kaupungilla aloitettiin puhtauden omavalvonta-projekti vuoden 2019 lopulla.

Laadunvalvonta on olennainen osa omavalvonnan prosessia, ja se voi olla muodoltaan visuaalista, mikrobiologista tai kemiallista näytteenottoa tai vaikkapa vain rakenteiden tarkistamista. Kokkolan puhtauspalvelut soveltaa laadun määrittämisessä ja arvioinnissa INSTA800 – standardin mukaisia laatutasoja.

Ylläpito- ja perussiivouksella säilytetään sovittu puhtaustaso. Käytössämme on palvelukuvaus, joka määrittää puhtauspalvelun sisällön asiakkaille ja siitä löytyy sovittu tilakohtainen puhtaustaso.

Ota yhteyttä