Hyppää sisältöön
  • Ruokapalveluissa olemme ottaneet käyttöön sähköisen JAMIX MENU ruokalista palvelun. Sähköisestä ruokalistasta näet päivän aterian sekä painamalla nuolta päivämäärän vierestä näet ruokalistat kaksi viikkoa eteenpäin. Ateriaa klikkaamalla näet myös aterioiden ravintoarvot ja ainesosat sekä voit tarkistaa päivittäisen ravinnon saannin vertailuarvion. Lisäksi kehitämme JAMIX MENU-mobiilisovellusta, sovelluksella voit näppärästi selata ruokalistat puhelimestasi. Tiedotamme sovelluksesta lisää myöhemmin.

    Sähköinen ruokalista on osa ruokapalveluiden käyttämää ruokatuotanto-ohjelmaa. Jatkossa emme julkaisu erillisiä kuuden viikon ruokalistatiedostoja, vaan ruokalistat voi käydä katsomassa sähköisestä JAMIX MENU palvelusta. Poikkeuksena on Vingenkadun koulut, joiden ruokalistat tulevat palveluntuottajalta.

    Sähköinen ruokalista nopeuttaa, yksinkertaistaa ja on ekologisempi uudistus.

Noudatamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia niin koulu- kuin päiväkotiruokailussa.

Ruokalistamme vastaa uusimpia ravitsemussuosituksia. Käytössämme on kuuden viikon kiertävä ruokalista. Vaihtelua ruokailuun tuovat erilaiset teemapäivät ja –viikot sekä ruokaperinteeseen kuuluvat juhlapyhät.

Käytössämme on Jamix-ruokatuotannon ohjausjärjestelmä. Meillä on ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta, joka valmistaa ruokaa reseptiikan mukaisesti. Kaikki valmistamamme ateriat tehdään korkeatasoisista elintarvikkeista.

Pääsääntöisesti kaikki käyttämämme maitotaloustuotteet, lihat, siipikarjatuotteet sekä einekset ovat alkuperältään kotimaisia. Myös kala ja kalatuotteet joita käytämme ovat pääsääntöisesti MSC ja sydänmerkittyjä, osa kaloista on kotimaista alkuperää. Juuresten, hedelmien ja vihannesten kotimaisuusaste riippuu sesongista. Pasta ja riisi jota käytämme, on tummaa tai kokojyvää. Salaatit tarjoamme komponentteina, jotta jokainen voi itse koostaa mieleisensä salaattiannoksen.

Toteutamme myös lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on mahdollista.

Ruokahävikkiä pyrimme vähentämään hyvällä ruokalistasuunnittelulla ja valmistuksella.

Ota yhteyttä