Hyppää sisältöön
Tarjottimella ruoka-annos, näkkileipä ja maitolasi.

Päiväkotien puhtaus- ja ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Keittiöidemme ammattilaiset valmistavat ja tarjoavat maukkaan, monipuolisen ja ravitsevan aterian noin 2500 lapselle.

Ruokailu rytmittää päiväkodin elämää olennaisesti. Päiväkotiruokailun tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana. Päiväkotiruokailu ohjaa lasta terveellisiin ruokailutottumuksiin. Lapsi oppii myös hyvät ruokailutavat yhteisissä ruokailuhetkissä. Ruokailu tapahtuu päiväkodista riippuen joko kaikkien yhteisessä ruokasalissa tai päiväkodin ryhmätilassa.

Lounaaseen kuuluu lämmin ruoka, salaatti, salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Salaatit tarjotaan komponentteina. Päiväkotien lapsille tarjoamme lounaan lisäksi aamu- ja välipalan. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjoamme myös päivällisen ja iltapalan sekä mahdolliset viikonloppuateriat.

Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Päivähoidon aterioiden tulisi kattaa kokopäivähoidossa 2/3 ja puolipäivähoidossa 1/3 lapsen päivän ravinnontarpeesta.

Puhtauspalvelut

Päiväkodeissa työskentelevät laitosapulaisemme siivoavat päivittäin yli 20 000 m2. Laitosapulaisen työnkuviin kuuluu mm. päiväkodin ylläpito- ja perussiivous, lepohuoneiden nukkumapetien petaus sekä oheispalvelutyöt kuten esimerkiksi pyykkihuolto vahinkopyykin osalta.

Laitosapulaisemme huomioivat työtä tehdessään lasten tarpeet ja siivoavat tiloissa päiväkotiryhmien toiminta huomioon ottaen.

Seuraamme tartuntatautien liikkumista ja epidemioiden aikana noudatamme viranomaisten ohjeita.

Päiväkotien keittiöiden yhteystiedot