Hyppää sisältöön
Reppuselkäinen tyttö katsoo taakseen

Kouluun ilmoittautuminen

 • Syksyllä 2023 perusopetuksen ensimmäisen luokan aloittavat vuonna 2016 syntyneet lapset. Ilmoita lapsesi kouluun ensisijaisesti sähköisesti Wilma-ohjelman kautta osoitteessa: https://kokkola.inschool.fi.

  Koulutulokkaiden koteihin postitetaan tammikuun aikana tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta.

  Mikäli et halua tai et voi käyttää sähköistä ilmoittautumista, pyydä paperilomake sivistyskeskuksesta tai tulosta se tämän sivun laidassa olevista liitteistä “ilmoittautuminen perusopetukseen” ja toimita se sivistyskeskukseen.

  Kunta osoittaa oppilaan lähikoulun. Oppilaalla on oikeus pyrkiä oppilaaksi myös muuhun kuin lähikouluun esim. opetuksen painotuksen, erikoisluokalle hakemisen tai muun lapselle/perheelle tärkeäksi katsotun syyn vuoksi. Tällöin huoltaja vastaa kuljetuskustannuksista. Opetusryhmiä perustettaessa voi olla mahdollista, että toive ei toteudu. Päätös perustellaan erikseen.

  Anomukset koulunkäynnin aloittamisesta vuotta myöhemmin toimitetaan sivistyskeskukseen. Mikäli lykkäyksen anominen ei ole ilmoittautumisvaiheessa vielä varmentunut, voit toimittaa tässä vaiheessa ilmoittautumislomakkeen ja anoa lykkäyksen myöhemmin. Toimita anomus  sivistyskeskukseen mahdollisimman nopeasti selvitysten valmistuttua.

  Lisätietoja antavat hallintopäällikkö Virpi Niemelä p. 050 5688 201 tai s-posti virpi.niemela(at)kokkola.fi  ja sivistystoimen sihteeri Sari Koskinen p. 040 8065 146 tai s-posti sari.koskinen(at)kokkola.fi

 • Oppilaan lähikoulu määräytyy kotiosoitteen perusteella. Jos huoltajat asuvat eri osoitteissa, määräytyy lähikoulu väestörekisteriin kirjatun lähihuoltajan osoitteen mukaisesti. Oppilaan ensisijaisen lähikoulun määräytymisessä huomioidaan lisäksi lapsen terveydentilaan liittyvät tai muut erityiset syyt, koulumatkan pituus ja turvallisuus sekä sisaruusperuste.

  Oppilaalla on oikeus pyrkiä oppilaaksi myös muuhun kuin lähikouluun esim. opetuksen painotuksen, erikoisluokalle hakemisen tai muun lapselle/perheelle tärkeäksi katsotun syyn vuoksi. Tällöin huoltaja vastaa kuljetuskustannuksista.

  Painotettuun opetukseen hakeutuminen

  Lähikoulusi selvittämiseksi voit ottaa yhteyttä sivistyskeskukseen:

  Sivistystoimen sihteeri Sari Koskinen, puh. 040 8065 146

  sähköposti sari.koskinen(at)kokkola.fi