Du är här

Meröppetbibliotek

Kunder har möjlighet att använda tidningssalen i  stadsbibliotek och Lochteå bibliotek utanför de egentliga öppettiderna. Det är meröppet under vardagarna klockan 8-21 samt på veckosluten och söckenhelger klockan 8-18.

För att använda meröppet behöver du ett bibliotekskort och en tillhörande PIN-kod. Dessutom måste du komma till biblioteket och skriva under en ansökan om användarrätt.

Personer under 18 år kan använda meröppet om vårdnadshavaren ger sitt tillstånd och personligen kommer till biblioteket och skriver under en ansökan om användarrätt.

Hur fungerar meröppet?

På utsidan av biblioteket finns en maskin som läser av ditt bibliotekskort och öppnar dörren för dig. I biblioteket finns en låneautomat, som också fungerar med ditt bibliotekskort och din PIN-kod. I automaten kan du både låna och lämna tillbaka bibliotekets material. I meröppet finns också datorer du kan använda.

Morgontidningana kan du läsa i biblioteket. Den första som kommer till biblioteket på morgonen kan ta dem ur lådan med återlämnade böcker. När du läst tidningen kan du sätta den på hyllan som är märkt med tidningens namn.

I meröppet gäller samma regler som i biblioteket i övrigt. Du får inte störa andra kunder. Du får inte stöka ner i biblioteket. I biblioteket finns inspelande kameraövervakning.

Tiderna för när biblioteket är bemannat förblir desamma

Personlig kundbetjäning får du i tidningsläsesalen

  • måndag till torsdag klockan 10-19,
  • fredag klockan 10-18 och
  • lördag klockan 9-15.

Personlig kundbetjäning får du i Lochteå bibliotek

  • måndag och fredag klockan 10-16 och
  • tisdag-torsdag klockan 12-19.

Under de här tiderna är personalen på plats och visar också gärna hur meröppet fungerar.

Upp

Uppdaterad 4.11.2019 | Skicka respons | Skriv ut