Hyppää sisältöön
Koivuhaan omatoimikirjaston hyllyjä ja pöytiä.

Omatoimikirjastot

Kaupunginkirjaston lehtisalia, Lohtajan kirjastoa ja Koivuhaan kirjastoa voi käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Omatoimikirjasto on avoinna arkisin kello 8-21 (Koivuhaka kello 8-20) sekä viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8-18 (Koivuhaka kello 8-15).

Omatoimikirjaston käyttöä varten asiakas tarvitsee kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Lisäksi asiakkaan tulee allekirjoittaa kirjastossa käyttöoikeushakemus. Alle 18-vuotiaat pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoon omalla kirjastokortilla, mikäli huoltaja antaa siihen luvan ja allekirjoittaa käyttöoikeushakemuksen kirjastossa.

Miten omatoimikirjasto toimii?

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa. Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa. Omatoimikirjastossa voi käyttää myös tietokoneita.

Aamun lehdet voi lukea kirjastossa. Aamulla ensimmäisenä kirjastoon tuleva voi ottaa lehdet palautuslaatikosta. Luetut lehdet jätetään kirjastossa niille osoitettuun paikkaan.

Omatoimikirjastossa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä eikä paikkoja sotkea. Kirjastossa on tallentavat kamerat.

Asiakaspalvelu

Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa kaupunginkirjaston lehtisalissa

  • maanantai-torstai kello 10-19
  • perjantaisin kello 10-18 ja
  • lauantaisin kello 9-15.

Lohtajan kirjastossa on asiakaspalvelua

  • maanantaina ja perjantaina kello 10-16 ja
  • tiistai-torstaina kello 12-19.

Koivuhaan kirjastossa on asiakaspalvelua

  • maanantai – keskiviikko kello 13-19 ja
  • torstai – perjantai kello 9-15.

Näinä aikoina henkilökunta on paikalla ja opastaa mielellään myös omatoimikirjaston käytössä.