Hyppää sisältöön

Ullavan kirjastolla on kaksi toimipistettä, Ullavan kirkonkylällä Veikko Vionojan koulun yhteydessä sekä Rahkosessa alakoulun ja monitoimitalon yhteydessä.

Aukioloajat

Ohita upote
vaaleankeltainen koulu- ja monitoimitalorakennus, sininen poutapilvitaivas
Rahkosen kirjasto sijaitsee koulun ja monitoimitalon yhteydessä
 • Kirkonkylän ja Rahkosen kirjastot:

  • Kun toimit kuljettajana liikkumisesteiselle asiakkaalle, voit ajaa auton kirjaston pääoven läheisyyteen lyhytaikaista pysähtymistä varten. Pidempiaikainen pysäköinti on pysäköintialueella.
  • Sisäänkäynti on maan tasossa.
  • Kirjastossa ei ole automaattisista/sähköistä ovea, tarvittaessa pyydä apua oven avaamiseen  henkilökunnalta.
  • Kirjastossa on esteetön wc. Rahkosen kirjaston wc-tilassa on myös vaipanvaihtopiste.
  • Kirjastossa on pääsy jokaiseen tilaan pyörätuolilla, lastenvaunuilla tai rollaattorilla.
  • Kirkonkylän kirjastosta voit lainata lukulaseja.
 • Kirjastosta voit lainata kuvakirjoja, satukirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja sekä tietokirjoja. Lisäksi lainattavissa on lehtiä, pelejä, elokuvia, äänikirjoja ja lastenmusiikkia. Henkilökunta auttaa sinua löytämään aineistoa tai voit etsiä sitä verkkokirjastosta. Lasten ja nuorten osastolla voit myös pelata kirjaston peleillä. Voit myös tulla tekemään läksyjä tai muuten vain viettämään aikaa kirjastoon. Lasten ja nuorten e-aineistoja voit lainata myös suoraan kotoa käsin.

  Kirjavinkkaus

  Kirjasto tarjoaa kouluille kirjavinkkausta eli kirjallisuuden esittelyä. Voit pyytää kirjavinkkarin koululle esittelemään lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjavinkkaushetki voidaan järjestää myös koululaisten kirjastokäyntien yhteydessä.

  Lukudiplomi

  Anders-kirjastoilla on yhteinen digilukudiplomi.
  Diplomin tulostettavat kirjalistat ovat netissä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

  Diplomisivustolla on myös kirjoihin liittyvää materiaalia, kuten esimerkiksi kirjatrailereita tai vinkkausvideoita. Digilukudiplomi on suunnattu alakoululaisille ja siitä löytyy luettavaa kaikentasoisille lukijoille.

  Sivustolla on ohjeita sekä opettajille että lukudiplomin suorittajille. Lisätietoja diplomista voi kysyä myös omasta lähikirjastosta.

  Satutunnit

  Kirkonkylän ja Rahkosen kirjastoissa järjestetään satuhetket kerran kuussa. Puolen tunnin satuhetken aikana luetaan uusia tai ajankohtaisia satuja. Satuhetki sisältää myös pienen toiminnallisen hetken, joka voi olla esimerkiksi lorujumppaa. Tervetuloa!

 • Kirkonkylän lukupiiri

  Ullavan kirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuussa. Porukassamme on seitsemän innokasta lukijaa mutta mukaan mahtuu vielä – olet siis lämpimästi tervetullut tapaamisiin, oletpa sitten nainen tai mies, nuori tai varttuneempi!

  Luemme jokaista kokoontumista varten yhdessä ennalta valitun kirjan, jonka pohjalta sitten keskustellaan. Kirjasto varaa kirjat lukupiiriläisille. Toki lukupiirissä jaetaan muitakin lukukokemuksia ja annetaan lukuvinkkejä. Kahvitarjoilu!

  Rahkosen lukupiiri

  Rahkosen kirjastossa kokoontuu lukupiiri nuorille 5.-9.-luokkalaisille. Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa perjantaina klo 14 (sopiva päivä sovitaan yhdessä). Valitsemme yhdessä luettavan kirjan, josta keskustelemme. Joskus koulussa voi olla kiireitä tai luettava kirja ei vain yksinkertaisesti ”maistu” ja kirja jää lukematta, mutta se ei ole este lukupiiriin osallistumiselle. Voit tulla kuuntelemaan muiden mielipiteitä kirjasta ja valitsemaan seuraavalle kerralle parempaa luettavaa.

 • Tietokoneet

  Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä läppäri/ tietokone, jolla voi muun asioinnin lisäksi selata Anders-verkkokirjastoa tai lukea kirjaston e-lehtiä.

  Kirjastossa on myös salasanalla suojattu langaton verkko (wlan). Salasanan saat kirjastosta.

  Tulostus, kopiointi ja skannaus

  Kirjastossa voit tulostaa ja kopioida mustavalkoisia A4 kokoisia tulosteita. Maksut.

  Myös skannaus on mahdollista, voit tallentaa skannatun tiedoston omalle muistitikulle tai lähettää omaan sähköpostiisi (vain kirkonkylällä). Skannaus on maksutonta.

  Lehdet

  Vuonna 2021 Ullavan kirjastoon tulee tilattuna 3 sanomalehteä ja 16 aikakauslehteä aikuisille, lapsille ja nuorille. Uusimman numeron voi lukea kirjastossa ja vanhempia numeroita saa kotilainaan.

  Kirjastossa on käytössä kaksi sähköistä lehtipalvelua ePress ja PressReader.

  ePress-sanomalehtipalvelussa on lähes 250 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä. ePress-aikakauslehtipalvelussa on 18 kotimaista aikakauslehteä ja kaksi paikallista sanomalehteä, Keskipohjanmaa ja Österbottens Tidning. Palveluiden lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköispainoksina heti ilmestymispäivänä, lisäksi molemmissa on juokseva kahden vuoden arkisto. Verkkopalvelut ovat helposti ilman kirjautumisia käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai -tableteilla sekä asiakkaan omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. ePress-aikakauslehtipalvelua voit käyttää myös kotona kirjautumalla palveluun kirjastokortilla ja pin-koodilla.

  PressReaderin lehtivalikoimasta löytyy muun muassa lehdet Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week, OK!. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin.

  Seutulainat ja kaukopalvelu

  Ullavan kirjastot välittävät asiakkailleen seutulainoja muista Anders-kirjastoista, nämä varaukset ovat maksuttomia. Seutulainatilauksen tai varauksen kirjaston omista kokoelmista asiakas voi tehdä myös itse Anders-verkkokirjastossa.

  Tilattu aineisto on noudettavissa kirkonkylän kirjastosta tilausta seuraavana keskiviikko-iltapäivänä ja Rahkosen kirjastossa seuraavana perjantaina. Aineiston saapumisesta tulee asiakkaalle ilmoitus tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse. Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Anders-kirjastoon.

  Muista kuin Anders-kirjastoista tilatuista kaukolainoista kirjasto perii asiakkaalta postikuluina 7 € / laina.

  Muut kirjastot voivat tilata Ullavan kirjaston aineistoa kaukolainaksi sähköpostitse. Lähetetyistä kaukolainoista perimme 10 € / laina.

  Lue lisää kaukopalvelukäytänteistä ja -maksuista.

Ota yhteyttä