Hyppää sisältöön
Koivuhaan kirjasto

Koivuhaan kirjasto

Koivuhaan kirjasto on yksi Kokkolan kaupunginkirjaston toimipisteistä ja palvelee lähialueiden asukkaiden lisäksi kaikkia kaupunkilaisia.

Koivuhaan kirjasto avasi uudet, remontoidut tilat Koivuhaan palvelukeskuksessa kesäkuussa 2020. Palveluajan lisäksi käyttöön otettiin omatoimikirjasto syksyllä 2020.

Aukioloajat

Ohita upote
  • Kun toimit kuljettajana liikkumisesteiselle asiakkaalle, voit ajaa auton palvelukeskuksen pääoven läheisyyteen lyhytaikaista pysähtymistä varten. Pidempiaikainen pysäköinti on palvelukeskuksen pysäköintialueella, jossa on myös invapaikka.
  • Sisäänkäynti on maan tasossa.
  • Kirjaston sisäänkäynnin ovessa on ovenavauspainike.
  • Kirjastossa on esteetön wc. Siellä on myös  vaipanvaihtopiste.
  • Kirjastossa on pääsy jokaiseen tilaan pyörätuolilla, lastenvaunuilla tai rollaattorilla.
  • Voit lainata lukulaseja kirjastosta.
 • Kirjastosta voit lainata kuvakirjoja, satukirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja sekä tietokirjoja. Lisäksi lainattavissa on lehtiä, pelejä, elokuvia, äänikirjoja ja lastenmusiikkia. Henkilökunta auttaa sinua löytämään aineistoa tai voit etsiä sitä verkkokirjastosta. Lasten ja nuorten osastolla voit myös pelata kirjaston peleillä. Voit myös tulla tekemään läksyjä tai muuten vain viettämään aikaa kirjastoon. Lasten ja nuorten e-aineistoja voit lainata myös suoraan kotoa käsin.

  Yhteistyö varhaiskasvatuksen kanssa

  Kirjasto tarjoaa varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle ryhmien vastaanottamisen lisäksi kirjaston esittelyä ja kirjastonkäytön opetusta sekä tarvittaessa kirjapaketteja.

  Kouluyhteistyö

  Kirjasto tarjoaa Koivuhaan koululle kirjastonkäytön opetusta, kirjaston esittelyä sekä tarvittaessa kirjapaketteja. Luokkien kanssa sovitaan säännöllinen aika kirjastovierailua varten lukuvuoden alussa. Kirjavinkkausta on tarjolla pääsääntöisesti 3.-luokkalaisille, vinkkaukset pitää ja varaa pääkirjaston kirjavinkkari.

  Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

  Järjestämme koululaisille ohjattuja kirjastokäyntejä, joiden tarkoituksena on lukemaan innostaminen ja kirjaston palveluihin tutustuminen. Räätälöimme opetustuokion tarvittaessa toiveiden pohjalta.

  Kirjasto on mukana Taitojen polku -kulttuurikasvatussuunnitelmassa toteuttamassa 2. luokkien Rohkea taito -osiota.

  Lukudiplomi

  Anders-kirjastoilla on yhteinen digilukudiplomi (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Diplomin tulostettavat kirjalistat ovat netissä.

  Diplomisivustolla on myös kirjoihin liittyvää materiaalia, kuten esimerkiksi kirjatrailereita tai vinkkausvideoita. Digilukudiplomi on suunnattu alakoululaisille ja siitä löytyy luettavaa kaikentasoisille lukijoille.

  Sivustolla on ohjeita sekä opettajille että lukudiplomin suorittajille. Lisätietoja diplomista voi kysyä myös omasta lähikirjastosta.

 • Koivuhaan kirjaston lukupiiri on Anders-kirjastojen piireistä nuorin. Kirjastovirkailijan vetämänä piiriläiset kokoontuvat kerran kuussa. Mukana on kymmenkunta osallistujaa, mutta mukaan mahtuvat kaikki kirjan ystävät! Lukupiiri ei kokoonnu kesäaikaan.

  Luemme ennakkoon kuukauden kirjan ja juttelemme sen herättämistä lukukokemuksista. Maailmaa parannetaan yhdessä ja jaettu ilo yhdistää ja tuottaa uusiakin lukuvinkkejä.  Kirjasto varaa kirjat lukupiiriläisille.

 • Koivuhaan kirjastoa voi käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Omatoimikirjasto on avoinna arkisin kello 8-20 sekä viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8-15.

  Saat oikeuden asioida omatoimikirjastossa, kun käyt tekemässä hakemuksen kirjastossa. Omatoimiaikana pääset kirjastoon kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kirjastossa voit asioida lainaus- ja palautusautomaatilla. Henkilökunta palvelee tuttuun tapaan kirjaston aukioloaikoina.

  Lisätietoja omatoimikirjastosta.

 • Tulostus, kopiointi ja skannaus

  Kirjastossa voit tulostaa ja kopioida A4-koossa, myös värillisenä.  Voit tulostaa myös omalta kannettavalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta kirjastossa käytössä olevan Princh-järjestelmän avulla, tällöin tulostus onnistuu myös omatoimiaikana. Maksut.

  Myös skannaus on mahdollista, voit tallentaa skannatun tiedoston omalle muistitikulle tai lähettää omaan sähköpostiisi. Skannaus on maksutonta.

  Tietokoneet

  Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä tietokone, jolla voi muun asioinnin lisäksi selata Anders-verkkokirjastoa tai lukea kirjaston e-lehtiä. Kirjastossa on myös salasanalla suojattu langaton verkko (wlan). Salasanan saat kirjastosta.

  Lehdet

  Koivuhaan kirjastoon tulee tilattuna 6 sanomalehteä ja lähes 20 aikakauslehteä aikuisille, lapsille ja nuorille. Uusimman numeron voi lukea kirjastossa ja vanhempia numeroita saa kotilainaan.

  Kirjastossa on käytössä kaksi sähköistä lehtipalvelua ePress ja PressReader.

  ePress-sanomalehtipalvelussa on lähes 250 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä. ePress-aikakauslehtipalvelussa on 18 kotimaista aikakauslehteä ja kaksi paikallista sanomalehteä, Keskipohjanmaa ja Österbottens Tidning. Palveluiden lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköispainoksina heti ilmestymispäivänä, lisäksi molemmissa on kahden vuoden arkisto. Verkkopalvelut ovat helposti ilman kirjautumisia käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai -tableteilla sekä asiakkaan omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. ePress-aikakauslehtipalvelua voit käyttää myös kotona kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla.

  PressReaderin lehtivalikoimasta löytyy muun muassa lehdet Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week, OK!. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin. 

  Seutulainaus ja kaukopalvelu

  Koivuhaan kirjasto välittää asiakkailleen seutulainoja muista Anders-kirjastoista, nämä varaukset ovat maksuttomia. Seutulainatilauksen tai varauksen kirjaston omista kokoelmista asiakas voi tehdä myös itse Anders-verkkokirjastossa.

  Tilattu aineisto on noudettavissa Koivuhaan kirjastosta tilausta seuraavana keskiviikkoiltana. Aineiston saapumisesta tulee asiakkaalle ilmoitus tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse. Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Anders-kirjastoon.

  Muista kuin Anders-kirjastoista tilatuista kaukolainoista kirjasto perii asiakkaalta 7 € / laina.

  Muut kirjastot voivat tilata Koivuhaan kirjaston aineistoa kaukolainaksi sähköpostilla. Lähetetyistä kaukolainoista perimme 10 € / laina.

  Lue lisää kaukopalvelukäytänteistä ja -maksuista.