Hyppää sisältöön

Pääkirjaston toisessa kerroksessa on erikokoisia työtiloja, joita voi käyttää itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätöihin.

 • Huoneet 1-5 on käytettävissä, kun ne ovat vapaana. Ei varauksia.
 • Huone 6 on opintolukusali eli hiljainen työskentelytila. Tilassa on myös Chydenica-kotiseutukokoelma. Ei varauksia.
 • Huoneita 7 ja 8 voi varata etukäteen. Seuraavan ajan voi varata, kun edellinen aika on käytetty. Kaupungin omilla yksiköillä voi olla useampi varaus. Huoneisiin mahtuu 8-10 henkilöä.
 • Huoneessa 9 ovat digitointi- ja mikrofilmien lukulaitteet.

Huoneet 7-9 varataan kirjaston toisen kerroksen infossa. Voit myös soittaa puhelinnumeroon 040 806 5124 tai lähettää viestin sähköpostiin kokkolan.kirjasto@kokkola.fi.

Jos myöhästyt yli 15 minuuttia, varaus raukeaa ja tila on muiden varattavissa. Jos et käytä varaustasi, peruthan sen soittamalla puhelinnumeroon 040 806 5124 tai lähettämällä viestin sähköpostiin kokkolan.kirjasto@kokkola.fi.

Vuokrattavat tilat

Pääkirjaston vuokrattavat tilat varataan vahtimestareilta, puh. 040 8065127 tai palauttamalla oheinen lomake kirjastoon.

Tilojen vuokraus edellyttää, että tilaisuus ei aiheuta kirjaston palvelutoiminnalle haittaa eikä vaaranna asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta ja että tilaisuus tukee kirjastolaissa määriteltyä sivistyksellistä tehtävää. Sivistystoimen toimintasäännön mukaan kirjastotoimen johtajalla on oikeus päättää siitä, kenelle kirjaston kokous-, tapahtuma- ja näyttelytiloja vuokrataan.

 • Lukuseuran huone sijaitsee pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Lukuseuran huone on kokoustila noin 20 henkilölle. Vuokra on 15 euroa / tunti tai 60 euroa / päivä.

  Kokkolan lukuseura perustettiin kesäkuussa vuonna 1800 ja se käsittää laajan kokoelman 1800-luvun kirjallisuutta.

 • Hongell-sali sijaitsee pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Se on luentotila noin 50 henkilölle. Salissa on videotykki, tietokone, dokumenttikamera sekä äänen- ja kuvantoistolaitteet. Salin vuokra on 25 euroa / tunti tai 100 euroa / päivä. Hongell-salissa on induktiosilmukka.

  HUOM! Laitteistomme ei toista kaikkia tiedostoja. Käy kokeilemassa ennen varaamista.

  Hongell-sali on nimetty sivutoimisena kirjastonhoitajana 1909-1949 toimineen Annie Hongellin mukaan.

Näyttelytilat

 • Käytössä on 18 sermiä ja 5 vitriiniä. Näyttelytiloista ei peritä maksua. Uuden näyttelyajan voit varata, kun edellinen aikasi on käytetty.

 • Kirjaston henkilökunta ei osallistu näyttelyn ripustamiseen vaan siitä sekä näyttelyn purkamisesta vastaa näyttelyn järjestäjä. Näyttelyssä tarvittavat julisteet ja esitteet näyttelyn järjestäjä valmistaa ja painattaa itse. Myös ilmoituksista vastaa näyttelyn järjestäjä. Kirjastosta voi saada apua lyhyiden suomen- ja ruotsinkielisten tekstien kääntämiseen, mutta tekstit on toimitettava käännettäväksi vähintään viikkoa ennen näyttelyn avaamista.

  Kirjasto ei vastaa näyttelyssä kadonneista tai vahingoittuneista teoksista. Näyttelyn järjestäjä huolehtii näyttelyn vakuuttamisesta. Näyttelyn järjestäjä vastaa myös tekijänoikeudellisista kysymyksistä.

  Kirjastoon pystytettävän näyttelyn tulee olla hyvän maun mukainen ja tukea kirjaston sivistyksellistä tehtävää sekä vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan niitä yleisiä vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä oleville näyttelyille. Kirjasto ei ota vastaan uskonnollisia, poliittisia tai kaupallisia mainos- tai myyntinäyttelyitä.

  Kirjastotoimen johtajalla on oikeus valita hakemusten perusteella näyttelyt kirjaston tiloihin. Tarpeen vaatiessa kirjastotoimenjohtaja voi vaatia teosten näkemistä ennakkoon.

Lähikirjastojen varattavat tilat

 • Näyttelytilat

  Kälviän kirjaston näyttelytila on yksityishenkilöiden ja yhdistysten käytössä sopimuksen mukaan. Tiloista ei peritä maksua.

  Kirjastossa on sermejä ja kaksi matalaa, lukittavaa lasivitriiniä, joihin voit tuoda näytteille esimerkiksi kuvataidetta, valokuvia tai käsitöitä.

  Huomioi ohjeet näyttelyn järjestäjälle (katso yllä: Ohjeita näyttelyn järjestäjälle).

  Kokous- ja opiskelutila

  Kirjastossa on kokouksia varten varattavissa sermeillä rajattu tila. Tilassa on käytettävissä videotykki, digi-tv (joka toimii myös näyttönä), Apple-tv ja kannettava tietokone.

  Huomioi kokousta suunnitellessa, että tila ei ole äänieristetty, jotoin äänet voivat puolin ja toisin kantautua muihin tiloihin. Kokoustilan varaaminen onnistuu vain sinä aikana, kun henkilökunta on töissä. Kokoustilan vuokra on 5 € /h.

 • Näyttelytilat

  Lohtajan kirjaston näyttelytila on yksityishenkilöiden ja yhdistysten käytössä sopimuksen mukaan. Tiloista ei peritä maksua.

  Kirjastossa on kaksi korkeaa lasivitriiniä (200 x 80 x 50 cm) sekä sermejä näyttelyitä varten.

  Huomioi ohjeet näyttelyn järjestäjälle (katso yllä: Ohjeita näyttelyn järjestäjälle).

  Kokous- ja opiskelutila

  Kirjastossa sijaitseva aluetoimiston asiakaspalvelupiste on kirjaston asiakkaiden ja kyläläisten käytössä aina vapaana ollessaan. Tilassa on säädettävä sähköpöytä, lisäksi asiakkaiden käytössä on maksuton wlan-yhteys. Voit varata hiljaisen ja rauhallisen tilan itsellesi opiskelua tai työntekoa varten.

  Tilassa on mahdollista järjestää myös pienimuotoisia kokouksia, noin 8 henkilölle. Kokouskäytössä tilan vuokra on 5 €/h. Tiedustele kirjaston henkilökunnalta vapaita aikoja.