Olet tässä

Kokkolan ensimmäinen omatoimikirjasto avataan perjantaina 15.3.

14.3.2019

Kokkolan kaupunginkirjaston lehtisalia on mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti 15.3. alkaen. Omatoimikirjasto on avoinna arkisin kello 8-21 sekä viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8-18.

Omatoimikirjaston käyttöä varten asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Lisäksi asiakkaan tulee allekirjoittaa kirjastossa käyttöoikeushakemus. Alle 18-vuotiaat pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoon omalla kirjastokortilla, mikäli huoltaja antaa siihen luvan ja allekirjoittaa käyttöoikeushakemuksen kirjastossa.

Miten omatoimikirjasto toimii?

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa. Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa. Omatoimikirjastossa voi käyttää myös tietokoneita.

Aamun lehdet voi lukea kirjastossa. Aamulla ensimmäisenä kirjastoon tuleva voi ottaa lehdet palautuslaatikosta. Luetut lehdet jätetään kirjastossa niille osoitettuun paikkaan.

Omatoimikirjastossa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastossa on tallentavat kamerat.

Asiakaspalveluajat pysyvät entisinä

Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa entiseen tapaan maanantaista torstaihin kello 10-19, perjantaisin kello 10-18 ja lauantaisin kello 9-15. Tällöin henkilökunta on paikalla ja opastaa mielellään myös omatoimikirjaston käytössä.

Päivitetty 14.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta