Olet tässä

Neristanin asukaspysäköintilupa

Vanhassakaupungissa asuva kiinteistön asukas tai tähän rinnastettava kiinteistön omistaja/haltija, joka työskentelee Vanhankaupungin alueella, on oikeutettu maksulliseen asukaspysäköintitunnukseen. Asukaspysäköintitunnuksen saa jokainen väestörekisteritietojen mukaan alueella asuva, jolla on ajokortti. Asukaspysäköintitunnuksen verollinen hinta on 65 €/vuosi tai 20 €/kuukausi.

Asukaspysäköintitunnus oikeuttaa pysäköimään Vanhankaupungin (Neristan) alueelle, joka rajoittuu kaduille Kustaa Aadolfinkatu Antti Chydeniuksen katu - Rantakatu – Torikatu, pois lukien Mannerheiminaukion pysäköintipaikat. Asukaspysäköintitunnusta tulee käyttää liikennemerkein osoitetuilla asukaspysäköintipaikoilla ilman aikarajoitusta.
Pysäköintitunnus on rekisterinumerokohtainen. Tunnukseen voidaan merkitä kaksi rekisterinumeroa, mutta kerrallaan asukaspysäköitynä voi olla näistä vain toinen.

Tunnus tulee asettaa asukaspysäköintipaikalle pysäköitäessä tuulilasin sisäpuolelle siten, että tunnuksen etupuolen teksti on kokonaisuudessaan vaivatta luettavissa ulkoapäin.

Asukaspysäköintilupaa voi hakea kaupungintalon lupaneuvonnasta. Tunnuksen hakijan tulee esittää ajokortti ensimmäistä kertaa tunnusta haettaessa. Ennen luvan myöntämistä tarkistamme hakijan kotiosoitteen väestörekisteristä.

Tunnus on voimassa yhden kalenterivuoden. Tunnusehtojen muuttuessa, osoite muuttunut, auto vaihtunut jne. on tunnus uusittava em. dokumenttien kanssa. Vanha tunnus on oltava mukana ja jätettävä lupaneuvojalle irtisanomisen yhteydessä.
Havaitusta väärinkäytöstä pysäköintitunnus saatetaan harkinnan mukaan peruuttaa.

Pysäköintilupa on voimassa vain yleisillä katualueilla, ei yksityisalueilla.

Sivun alkuun

Päivitetty 11.12.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta