Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Hakuohjeet

Täytä ensisijaisesti sähköinen varhaiskasvatushakemus.

Täytä toimintamuodoksi päiväkoti, ryhmäperhepäivähoito tai perhepäivähoito. Voit lisätä halutessasi myös toissijaisen vaihtoehdon.

Merkitse hakemukseen palvelun tarve sekä päivämäärä, jolloin toivot varhaiskasvatuksen alkavan. Voit merkitä hakemukseen kaksi paikkatoivetta.

Varhaiskasvatuspaikka annetaan mahdollisuuksien mukaan perheen ensisijaisen toiveen perusteella.

Hakemus on voimassa yhden vuoden.

Äkillinen ja ennakoimaton varhaiskasvatuspaikan tarve

Hae paikkaa niin pian kuin mahdollista, jos varhaiskasvatuksen tarve on äkillinen, ennakoimaton ja johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta.

Täytä hakemus kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamista.

Perheen on hyvä varautua siihen, että lapselle osoitettu varhaiskasvatuspaikka ei välttämättä ole ensisijaisten toiveiden mukainen.

Päätös varhaiskasvatuspaikasta

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta noin viikkoa ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Päätöksen antamisen jälkeen varhaiskasvatuksen aloituspäivää ei voi enää muuttaa. Huomioi, että lapsi ei voi käyttää koko kuukauden varhaiskasvatustunteja, kun hän aloittaa tai päättää varhaiskasvatuksen kesken kuukauden.

Käythän hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottamisen. Saat päätöksen sähköisenä, jos olet käynyt hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottamisen suomi.fi sivustolla. Sähköinen päätös on luettavissa suomi.fi sivustolla heti, kun päätös on lähetetty sähköisesti. Suomi.fi lähettää sähköpostiisi ilmoituksen uudesta päätöksestä.

Käy hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottaminen

Jos et ole hyväksynyt sähköistä viranomaisviestintää, saat päätöksen kirjepostilla noin seitsemän (7) arkipäivän kuluessa päätöksen lähettämisestä.

Hakemukset yli kuntarajojen

Hakemukset yli kuntarajojen käsitellään tapauskohtaisesti. Ota tässä tapauksessa yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon

  • sähköinen asiointi suomi.fi – viestit palvelun kautta
  • varhaiskasvatus(at)kokkola.fi
  • puhelin 06 828 9443 maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 – 11