Olet tässä

Asemakaavoitus

Asemakaavoitus perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL) jossa luku 7 käsittelee asemakaavoitusta.

Asemakaava luo edellytykset rakennusten, katujen ja yleisten alueiden rakentamiselle. Kaavassa määrätään, mihin tarkoituksiin aluetta voi käyttää ja kuinka paljon saa rakentaa. Määräykset koskevat myös rakennusten korkeuksia, katujen leveyksiä sekä muita alueen rakenteeseen ja kaupunkikuvaan vaikuttavia seikkoja. 

Kokkolassa asemakaavoitus kuuluu kaupunkisuunnittelun vastuualueeseen (yhteystiedot viereisestä henkilökunta –linkistä).

Asemakaavoitusta ja vireillä olevia hankkeita voit seurata kahdella eri tavalla. Kaavoituskatsauksessa (linkki vieressä) kuvataan meneillään olevan vuoden kaavoitushankkeet. Siitä löytyy kartat joissa on viite tarkempaan kuvaukseen ja yhteyshenkilöihin. Jokaisesta hankkeesta on yhden sivun kuvaus. Voit kysyä hankkeesta tarkemmin yhteyshenkilöltä.

Oikean reunan linkistä pääset myös esityslistat ja pöytäkirjat – sivuille josta voit etsiä vanhempia kaavakäsittelyjä (alle 2 vuotta) kaavan nimellä.

Voit myös seurata kuuluttamista ja osallistua valmisteluun kuulutuksissa mainitulla tavalla. Kokkolassa asemakaavoista kuulutetaan Kokkola lehdessä sekä Kokkolan kaupungin Internet- sivuilla kohdassa Ilmoitustaulu > kaavat. Sieltä näet nähtävillä olevat kaavat ja kuulutusajat. Kuulutuksen linkistä pääset pöytäkirjojen –sivuille materiaaleineen (yleensä kaavakartta ja selostus).

Lainvoimaisesta asemakaavasta saat yleispiirteisen kuvan kokkola.fi etusivulta > oikopolut > opaskartta. Valitse näkymän vasemmasta yläkulmasta tasoksi kaavayhdistelmä. Täydelliset asemakaavaotteet merkintöineen voi tilata osoitteesta: karttatilaus@kokkola.fi (otteet ovat maksullisia) tai eKokkola -palvelun kautta.Sivun alkuun

Päivitetty 3.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta