Fortsätt till innehållet

Centrias utbildningar presenteras på Studia-mässan – Karleby stad är också med

Yrkeshögskolan Centria och Karleby stad deltar i Finlands största studie- och karriärevenemang.

Studia-mässan som ordnas i Helsingfors Mässcentrum 23‑24.11 är Finlands största studie- och karriärevenemang där särskilt studerande på andra stadiet får bekanta sig med olika fortbildningsmöjligheter. Det är många yrkeshögskolor och universitet både från Finland och andra länder som är med på mässan. På mässan presenterar Centria särskilt de utbildningar i Karleby, Ylivieska och Jakobstad som kan sökas våren 2023.

På mässan kan man diskutera olika utbildningar och hur man söker sig till dem samt om studielivet i Centria både med deltagande studieambassadörer och representanter för personalen. Även Karleby stad är med på Centrias avdelning. Avsikten är att lyfta fram Karleby som en studiestad.

“Karleby utvecklas också som studiestad. Utöver studier erbjuder Karleby goda möjligheter till fritids- och hobbyverksamhet. Studerande är för oss en viktig del av en levande stadskultur. Företag söker nu kompetent arbetskraft och de studerande som redan finns i regionen är en viktig resurs också för företagen”, berättar Karleby stads marknadsförings- och kommunikationschef Päivi Korpisalo.