Fortsätt till innehållet

Coronarestriktionerna för hobbyverksamhet lättar i maj

Soites regionala myndighetsgrupp har fastställt lägesbilden för Mellersta Österbotten och uppdaterat de regionala rekommendationerna. Området är fortfarande på basnivån och de nya rekommendationerna gäller den 3–16 maj 2021. Under valborgshelgen följs de nuvarande begränsningarna och de nya träder i kraft måndagen den 3 maj.

 

Restriktionerna lättar för hobbyverksamheten i Karleby

Hobbyverksamhet för vuxna (personer över 20 år)

  • Beträffande hobbyverksamhet inomhus rekommenderas att begränsningen av sammankomster till högst 20 personer ska följas.
  • Beträffande hobbyverksamhet utomhus rekommenderas att begränsningen av sammankomster till högst 50 personer ska följas i enlighet med UKM:s och THL:s rekommendationer.

 

Hobbyverksamhet för barn och ungdomar (personer under 20 år)

  • Beträffande gruppaktiviteter inomhus rekommenderas att begränsningen av sammankomster till högst 50 personer ska följas i enlighet med UKM:s och THL:s rekommendationer.
  • Beträffande hobbyverksamhet utomhus finns inga begränsningar av sammankomster för grupper, men anvisningarna som gäller coronasäkerheten ska iakttas.

 

Beträffande matcher, turneringar och uppträdanden samt antalet personer i publiken ska RFV:s begränsningar av sammankomster beaktas.