Fortsätt till innehållet

Dags att synas i trafiken

I Finland firas nationella reflexdagen årligen den 1 oktober. Reflexdagen påminner om hur viktigt det är att använda reflex och uppmuntrar alla att inleda reflexsäsongen – senast nu.

Karleby stad genomför i år en reflexdagskampanj tillsammans med lokala idrottsföreningar. Staden och föreningarna vill påminna alla att använda reflex på vägen till och från skolan och hobbyer. Till eleverna i årskurserna 1–6 delas reflexer ut som är lätta att fästa vid ryggsäcken eller rocken.

”Var och en har rätt att kunna röra sig säkert i sin vardag” påminner stadens marknadsförings- och kommunikationschef Päivi Korpisalo. ”Säkerheten är också ett av de teman som ofta lyfts fram i undersökningar som gäller stadsbilden och i Karlebybornas värden.”

Reflexer delas först ut till årskurserna 1–6, men i oktober fortsätter kampanjen också i årskurserna 7–9 och bland andra studerande. Det som särskilt gläder Korpisalo är att idrottare från föreningar som staden samarbetar med ville delta i kampanjen: ”Vår stad är lagom stor och här kan barn och unga ofta ta sig till skolan och hobbyer till fots eller på cykel. I höstmörkret är det viktigt för oss alla att synas i trafiken.”

Trafikskyddets info om reflexdagen