Fortsätt till innehållet

Karleby turismfyr 2021 till Toivonens djurpark

Karleby Turismfyr tilldelas i år Toivonens djurpark. Utmärkelsen överräcks vid stadens premieringstillfälle fredag 11.9.2020 kl. 15.

Toivonens djurpark uppskattas såväl av lokalbefolkningen som av turister och resenärer som ett utflyktsmål och museiområde som erbjuder upplevelser för besökare i alla åldrar. Djurparken, som grundades för 26 år sedan, har som bäst haft 35 000 besökare per säsong. Den intilliggande ställplatsen som erbjuder god och tidsenlig service har svarat väl på efterfrågan från inhemska turister. Toivonens djurpark har under flera år varit en viktig del av Karlebys turismservice för resenärer som rör sig i nejden.

Turismfyren beviljas en person eller organisation för handling eller verksamhet som främjar turismen i Karlebyregionen och som arbetat för regionmarknadsföringen. Priset delades ut första gången år 2012 till verkställande direktör Stefan Wentjärvi för Blue 1. Senare har priset tilldelats dirigent Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Erkki Ahtiainen (vd för Kokkola-Camping), Yxpila kulturvecka, företagarfamiljen bakom Café Tankar och till Kristiina Teerikangas.