Fortsätt till innehållet
Årets cykelpendlare med cykeln och priser bredvid Sundet i Karlebby

Årets cykelpendlare i Karleby 2022

Till årets cykelpendlare 2022 har valts företagsfysioterapeut Nina Karhu som jobbar vid Suomen Terveystalo i Karleby.

Vi fick sammanlagt 57 mycket bra förslag och av dem hade fem personer föreslagits från olika håll. I år föll valet bland de goda kandidaterna på Nina Karhu.

Nina jobbar som fysioterapeut och har tidigare arbetat drygt tio år på fysiatriska polikliniken i centralsjukhuset samt med hjärtpatienter på avdelningen för inre medicin. För några veckor sedan bytte hon arbetsplats till Terveystalo. Hon har rört på sig mycket hela sitt liv och cyklat till skolan allt sedan hon fick tillstånd från skolan att cykla dit ensam. Till jobbet tar hon alltid cykeln. Färdmedlet är en terrängcykel eftersom det är roligt att cykla med den också i skogen på sommaren och på vintern klarar man sig bra med den även på snöiga vägar. Ninas barn har fått följa med allt sedan de var små i en kärra bakom cykeln, men i vår har de velat cykla själv till skolan och daghemmet.

För Nina spelar motionen på vägen till och från arbetet en mycket stor roll. Cyklingen piggar upp på morgonen och väcker kroppen inför arbetsdagen och efter jobbet töms tankarna på arbetet under hemfärden. Med nyttomotion samlar man också behändigt till dagens motionsranson. Motion är medicin och hjälper i lämpliga doser till allt.

Du känner igen en cykelpendlare på att hen ler!