Fortsätt till innehållet

Presidentens #motionsutmaning må 9.10 i Kipparihallen

Sin födelsedag till ära utmanade president Sauli Niinistö, genom ett promenadjippo i slutet av augusti, finländarna att motionera och diskutera. ”Redan en kort promenad får dig att må bra och öppnar ditt sinne. Därför vill jag utmana finländarna att röra på sig och uppmuntra till växelverkan. Med andra ord, en promenad i konversation! Hur kommer du att delta?” skrev president Niinistö i ett pressmeddelande.

Karlebys svar på utmaningen:

”Kom med på Parkpromenad i Kipparihallen måndagen den 9 oktober kl. 9.30–10.30”
Alla Karlebybor i alla åldrar är bjudna!

Även stadsdirektör Stina Mattila deltar och diskuterar med kommunmedlemmarna.
Evenemanget inleds med en uppvärmning som leds av idrottsinstruktör Heikki Laatikainen. Vi hoppas att alla som är på plats deltar.

Olika föreningar och samarbetspartner; Eläkeliiton Kokkolan yhdistys, Kokkolan Jymy, Seniorcentret Pettersborg, Silta ry, FRK och Suomenselän Muisti ry ordnar aktiviteter på olika platser i hallen under evenemanget.

I samband med evenemanget firas också äldreveckans friluftsdag för äldre. Vi önskar att alla äldre deltar, både de som bor i sina hem och de som bor i servicehus.

Efter promenaden och konversationen bjuder vi på traditionellt finskt vis på kaffe och bulle, Wanhat Wiheltäjät sköter kaffekokandet.

Parkpromenaderna fortsätter hela vintersäsongen i Kipparihallen på måndagar, onsdagar och fredagar kl. 9.30–10.30. Wanhat Wiheltäjät håller kafé under promenaderna.

#liikkumishaaste #meidänvastaus #kokkolakarleby