Fortsätt till innehållet

Välkommen till Karleby

Välkommen till Karleby! Bekanta dig med din nya hemstads aktiviteter och utnyttja förmånerna.

 • Karleby är en idrottsstad. Här sportar, uppmuntrar och hejar nästan alla!

  Alla föreningarna har också hobby- och juniorverksamhet som det är lätt att komma med i. De årligen återkommande idrottsevenemangen syns tydligt också i gatubilden.

  Hermes 

  Kokkolan Hermes är en ishockeyförening vars representationslag spelar på näst högsta serienivå i Finland. Hermes har juniorverksamhet i 11 lag i olika åldersklasser. Juniorer som är intresserade av ishockey kan bekanta sig med idrotten till exempel via föreningens hockeyskola Lejon-hockeyskolan.

  Du kan lösa in biljettförmånen vid matchen. Visa förmånskupongen vid biljettkassan.

  Se spelschemat på Hermes hemsida: https://www.kokkolanhermes.fi/

  Nibacos 

  Nibacos är den största innebandyföreningen i Karleby. Representationslaget spelar i Finlandsserien och utöver det har föreningen cirka 600 medlemmar, allt från klubbverksamhet till juniorlag.

  Du kan lösa in Nibacos biljettförmån vid biljettkassan vid matchen.

  Läs mera på Nibacos webbplats: https://www.nibacos.fi/

  Tiikerit

  Under Tiikerits matcher får du njuta av volleyboll på toppnivå. Representationslaget spelar i Mästerskapsligan och föreningen har aktiv juniorverksamhet.

  Du kan lösa in biljettförmånen vid Tiikerits kontor på adressen Torggatan 21-23. Kontoret har öppet vardagar kl. 10–16.

   Se spelschemat på Tiikerits webbplats: https://tiikerit.com/

   KPV

  Under KPV:s matcher får du njuta av fotbollens tjusning. Herrarnas representationslag spelar i division 1, d.v.s. på näst högsta serienivå i landet. KPV är också regionens största juniorförening. I lagen spelar cirka 500 unga fotbollsspelare.

  Du kan lösa in biljettförmånen mot förmånskupongen vid en match (Keskuskenttä, Idrottsgatan 20).

  Mera info om föreningens verksamhet och kommande matcher hittar du på adressen kpv.fi

  GBK

  GBK erbjuder spännande representationslagsmatcher och dessutom mycket juniorverksamhet och verksamhet för specialgrupper.

  Föreningen arrangerar årligen Kokkola Cup, som är Finlands näst största fotbollsturnering. I turneringen i Karleby deltar årligen över 10 000 entusiastiska juniorspelare såväl från Finland som från andra länder.

  Du kan lösa in biljettförmånen vid en match. Visa förmånskupongen vid biljettförsäljningen vid porten. Läs mer: https://www.gbk.fi/

   

 • Teater

  Karleby stadsteater finns i Skyddskårshuset i utkanten av centrum. Teatern har en bred repertoar på två scener mellan augusti och maj.

  Förmån: Teaterupplevelser kan du också få genom att låna ett teaterkort från stadsbiblioteket. Teaterkortet har en lånetid på en vecka och med det kan du lösa ut en biljett till en föreställning som äger rum under lånetiden. Läs mer om teaterkortet.

  Museer 

  Karleby har ett brett utbud av museer. Det finns museer i stamstadens museikvarter och ända ut till Lochteå och Ullava. I centrum finns K.H. Renlunds museum och Kieppi och dessutom personliga sommarobjekt och hembygdsmuseum. Inträdet är fritt till alla objekt vid K.H. Renlunds museum året runt.

  Mera information om museerna i Karleby

  Mellersta Österbottens Kammarorkester

  Mångfaldigt prisbelönade Mellersta Österbottens Kammarorkester är en av de internationellt mest kända finländska orkestrarna. Orkestern håller aktivt konserter i Karleby och har ofta gästmusiker av toppnivå.

  Förmån: Njut av den dynamiska och vackra samklangen! Förmånen kan användas för en konsert i Karleby. Lös ut din rabattbiljett (max 2 st.) via Nettickets webbutik med koden KOTINAKOKKOLA23.

  Läs mer om höstens konsertutbud:

  Orkesterns webbplats 

   

  Ps. Pro tip: Bekanta dig också med amatörteatrarnas föreställningskalendrar i Karlebys evenemangskalender 

   

 • Bibliotek

  Karleby stad erbjuder bibliotekstjänster vid huvudbiblioteket och bokbussen samt vid fem närbibliotek: Björkhagen, Kelviå, Lochteå, Ullava och Rahkonen. Vid huvudbiblioteket ordnas också omväxlande utställningar. Bibliotekskortet är avgiftsfritt och kan skaffas från biblioteken. Följ bibliotekets evenemang i Karlebys evenemangskalender: https://tapahtumat.kokkola.fi/fi-FI

  Läs mer om Karlebys bibliotekstjänster

 • Badcentret VesiVeijari erbjuder upplevelser för stora och små året runt. Inomhus kan man simma, göra vattengymnastik, leka och slappna av i nio olika bassänger. Sommartid kan de modigaste åka i friluftsbadets 80 meter långa rutschbana. Vinterbadsbassängen är i bruk från höst till vår. Läs mera om VesiVeijari och de mångsidiga möjligheterna till vattenmotion för personer i alla åldrar på webbplatsen. Följ VesiVeijari också på Facebook .

  Visa förmånskupongen vid VesiVeijaris kassa och lös ut ett gratis besök eller en familjebiljett.

  VesiVeijaris adress: Karlebygatan 55