Fortsätt till innehållet
Baby dyker i simbassäng

Baby-och familjesimning

Verksamheten i badcentret VesiVeijari

Babysim ordnas på lördagar kl. 9­­.00–11.45 i vattengymnastikbassängen. Bassängen är stängd för övriga kunder under babysimmet. Babysim inleds när barnet är cirka 3 månader gammalt och väger minst 5 kg.

Kursavgiften är 70 € som betalas i samband med webbanmälan. Dessutom ska de vuxna som deltar i bassängen och barnen som har fyllt 5 år betala simhallsavgiften varje simgång.

Kursavgiften återbetalas endast mot läkarintyg om deltagaren måste avbryta kursen.

 • Vad är babysim?

  Babysim inleds vid cirka 3 månaders ålder och innebär rörelse i varmt (+32˚) vatten under ledning av en utbildad instruktör. Babysim är dock inte egentlig simning. Babysim är en gemensam lekstund för familjen där man bekantar sig med vattnet som element. Babysimning sker en gång i veckan och simtiden är 30 minuter åt gången.

  När inleds babysim?

  Den bästa tiden att inleda babysim är när barnet är cirka 3 månader gammalt och väger minst 5 kg. Då är barnet vaket tillräckligt länge och har tillräckligt med krafter för att klara ansträngningen. Regleringen av kroppstemperaturen ska också vara tillräckligt utvecklad.

  Hur länge kan man fortsätta med babysim?

  Babyn blir oftast förtjust i vatten och vill simma varje vecka eller till och med flera gånger i veckan. När barnet är ungefär ett år gammalt kan man gå över till bassänger med vatten med normaltemperatur. Efter babysim kan familjen fortsätta sitt gemensamma simintresse i ledd familjesimning.

 • Familjesimningen är avsedd för barn som fyllt 1 år samt deras föräldrar. Målet med familjesimningen är att öva vattenvana och elementära simfärdigheter genom lek (vänja sig vid vattnet, medveten andning, dyka och hoppa, simställning).

  Familjesimning är ett bra sätt för familjen att fortsätta öva vattenvana under ledning av en instruktör tills familjen och barnet är redo att besöka simhallen på egen hand eller ta del av det utbud som simskolor och föreningar erbjuder.

  Instruktören ger tips och handleder föräldern aktivt och mångsidigt i vattnet.

 • Vi är en säker plats för babysimning rekommenderade av Finlands Simundervisnings- och Livräddningsförbund och har mottagit diplomet “Trygg baby- och familjesimplats”. Diplomet bekräftar att babysimningsplatsen har försäkrat badvattnets kvalitet och temperatur, instruktörernas utbildning, tillräcklig information till föräldrarna och den allmänna säkerheten.

  Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund (på finska)

  Logo av Finlands simundervisning- och livräddingsförbund

Ta kontakt