Fortsätt till innehållet

Kulturutrymmen och förhållanden

Staden har lokaler att erbjuda för kulturella aktiviteter. Lokaler av olika storlek finns att hyra för både uppträdanden och övning.

Musikcentrum Snellman (Vingesgatan 18)

Stadens konsertsal Snellmanssalen renoveras.  Musikcentrum Snellman, som blir färdig hösten 2024, garanterar att förhållanderna för konsert och andra evenemang uppfyller dagens krav.  Mera info om Musikcentrum Snellman -projektet hittar du i länken intill.

Karlebysalen (Salutorget 5)

Karlebysalen är en kongressal som också lämpar sig för kulturevenemang. Salen rymmer upp till 500 personer. Den bakre delen av salen har stigande bänkrader. För mera information om Karlebysalen och andra lokaler för konferenser, kongresser och seminarier i Karleby klicka på länken Visit Kokkola och se Kongress Karleby.

Konsertsalen i Mellersta Österbottens konservatorium (Långbrogatan 16)

Konsertsalen i konservatoriet har plats för ca 200 personer i stigande bänkrader. Information om konservatoriets lokaler och bokning finns under konservatoriets länk intill.

Andra utrymmen

Skolornas lokaler kan kvällstid användas för kulturverksamhet. Bokningen sköts av stadens bildningscentral. Information om andra lämpliga lokaler för kulturverksamhet ges av Karleby Turism Ab och stadens kulturbyrå.