Fortsätt till innehållet

I störningskommunikation utnyttjar Karleby Vatten tjänsten Blue Idea Finland. Med hjälp av den kan textmeddelanden skickas områdesvis till de stadsinvånare som berörs av en eventuell störningssituation i vattenförsörjningen. Avbrott i vattendistributionen kan bero på oväntat läckage eller på planerade underhållsarbeten. Textmeddelanden skickas automatiskt till alla över 16-åriga Karlebybor vilka har ett offentligt telefonnummer.

Registrera dig i tjänsten eller uppdatera dina uppgifter

Anvisningar för registrering och ändring av uppgifter

1. Välj hur du vill att Karleby Vatten informerar om vattenavbrott: ett sms till ett mobilnummer, ett röstmeddelande till ett fast nummer eller ett e-postmeddelande till en e-postadress. Du kan välja ett eller flera alternativ.
2. Skriv ditt namn och telefonnummer och/eller e-postadress i fälten.
3. Klicka på knappen Skicka PIN-kod. Du får en fyrsiffrig PIN-kod antingen via sms, e-post eller automatiskt telefonsamtal, beroende på vilken kontaktinformation du har angett.
4. Ange din PIN-kod i fältet och klicka sedan på OK. Du har registrerat dig i tjänsten och kan fortsätta att spara adresser i dina egna uppgifter.
5. Klicka på knappen Prenumerera.
6. Ange ditt postnummer, gatunamn och husnummer i formulärfälten. Det är inte nödvändigt att fylla i numret på trappuppgången eller lägenheten.
7. Klicka på knappen Prenumerera bredvid din adress.

Du kan uppdatera dina uppgifter genom att logga in i e-tjänsten på nytt. Beställ en ny PIN-kod för att redigera eller radera dina uppgifter.

Avbeställ textmeddelandena

Via formuläret kan du även avbeställa textmeddelandena och radera dina uppgifter från registret. Gör så här:

1. Följ steg 1. och 2. i registreringsanvisningarna
2. Tryck ”Avregistrera” vid rätt adress

Hoppa över bädda in

Om du har problem med registreringen kan du kontakta vår kundtjänst – vesilaitos(a)kokkola.fi eller tfn. 040 806 5218 (vardagar kl. 9:30-15).

Dataskydd

SMS-tjänsten tillhandahålls av programvaruföretaget Blue Idea ApS Finland Branch. Vid registrering i tjänsten ger du ditt samtycke till att Blue Idea ApS Finland Branch samlar in dina personuppgifter (namn, adress, telefonnummer, e-postadress). Personuppgifter som finns lagrade i registret används inte för annat än till att skicka textmeddelanden. Uppgifterna vidarebefordras inte och kan endast tillgås av personer som är auktoriserade att använda sms-tjänsten. Karleby Vattens kunddatabas används inte för att samla personuppgifter.