Fortsätt till innehållet

Karleby stad tar i bruk appen Nuorisopassi för elever i årskurs 7­–9 stegvis under åren 2023-2024. Nu kan appen användas av unga i årskurs 7 i Karleby. Läsåret 23–24 kan också elever i årskurs 8 använda appen och läsåret 24–25 kan alla elever i årskurs 7–9 använda Nuorisopassi.

Nuorisopassi är en mobilapp med olika förmåner inom motion och kultur som uppmuntrar till en aktiv fritid. Via Nuorisopassi kan hobbyaktörer och företag som erbjuder fritidsverksamhet erbjuda gratis provbesök och eleven får också förmåner för stadens fritidstjänster.

De tjänster som Nuorisopassi erbjuder förmåner till ordnas inte av Karleby stad och staden ansvarar därför inte för eventuella skador som eventuellt kommer av dessa tjänster.

 

Hur används Nuorisopassi?

Innan den unga kan logga in på appen ska vårdnadshavaren ge tillstånd att överföra uppgifter om den unga i appen (Blanketter>Vårdnadshavarens tillstånd till överföring av uppgifter i Nuorisopassi).

Efter det kan den unga:

 • ladda ned Nuorisopassi i appbutiken
 • logga in i appen med sitt edu-användarnamn (elev@edu.kokkola.fi och eget lösenord)
 • Den unga får ett meddelande via e-posten, där det kommer en verifierings-kod, som den unga skall bekräfta, (troligen står det på finska Vahvista eller på svenska Bekräfta).

 

Förmånerna kan användas genast!

Om du har några frågor, ta kontakt per epost: nuorisopassi@kokkola.fi

Nuorisopassi YouTube -video

Vanliga frågor

 • Om du inte kommer ihåg lösenordet till din e-post eller har skrivit den fel

  Man loggar in i Nuorisopassi med skolans e-postadress och lösenord. E-postadressen har formen fornamn.efternamn@edu.kokkola.fi. Du kommer inte in om du försöker logga in med en annan e-postadress. Det går att logga in på skolans e-post via sidan www.office.com -> logga in. Om du har glömt ditt lösenord kan du be om hjälp av skolsekreteraren.

  Olika säkerhetsappar, så som t.ex. Family Link kan blockera åtkomsten till Nuorisopassi. Då måste vårdnadshavarna tillåta åtkomsten till Nuorisopassi i säkerhetsappen.

 • Förmånerna i Nuorisopassi erbjuds av t.ex. de aktörer som anges nedan.

  Gällande förmåner finns i appen Nuorisopassi:

  – Mellersta Österbottens Kammarorkester

  – Gamlakarleby Schackklubb

  – Karleby stadsbibliotek

  – Karleby Bowlinghall

  – Kokkolan tiikerit

  – Liikuntakeskus Fun

  – Badcentret Vesiveijari

  – Kokkolan Hermes

  – Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura

  – Kraken Pole Studio

  – Louekeskus