Fortsätt till innehållet

Karleby har formats av havet redan i flera århundraden. Havet påminner om tankarnas frihet och om de möjligheter som världen har att bjuda på. Havet kittlar våra tår, för med sig nya vindar och bjuder oss på upplevelser året runt.

Vid havet har det bildats en säregen och stark kultur där alla människor i alla åldrar har rätt att njuta av nya upplevelser. Musik, teater, film och hantverk springer upp ur den starka traditionen och sträcker sig mot framtiden. Här växer nya musiker, bildkonstnärer och ordkonstnärer som leker, spelar och har hobbyer av olika slag. Det är nämligen där vi befinner oss – mellan himmel och jord.

Karleby fungerar bra i stort och smått: säkerheten både i trafiken och i vardagen överlag, dagvården och skolorna, det egna sjukhuset, den levande stadskärnan och de intressanta unika sevärdheterna.  Varje Karlebybo lever också nära naturen. Det blir mer tid över att leva i vardagen när man efter arbetsdagens slut kan ta skidorna eller cykeln och åka ut i skogen, för att simma eller spela bollspel. Du kan välja mellan naturstigar, frisbeebanor, motionstrappor och strandklippor – eller padel, fotboll, innebandy och ishockey.

 

Karleby – Vi har en bredare horisont.

I Karleby är det mer liv i vardagen. Vi filmade Karlebybornas favoritstunder – skulle du njuta av denna stämning?

Hoppa över video